DESPRÉS DE LOCALITZAR LES RESTES DEL SEU PARE

2015-07-29 10:33

El passat dilluns dia 27 de juliol, Pere Manyosa sortia de Mollerussa a les 6:30 del mati en direcció a la Bisbal de Falset; eren dies molt calorosos, volíem aprofitar la fresca del mati i havíem quedat trobar-nos a les vuit  per anar al cementiri.  Amb puntualitat matemàtica arribà al poble; disposava del permis previ de l'Ajuntament, jo l’esperava amb la clau i vam emprendre camí cap al cementiri amb la làpida i tots els estris imprescindibles per subjectar-la a la paret sud, al llarg de la qual hi ha la fossa comuna on estan enterrats els soldats morts a l'hospital de campanya de la Cova de Santa Llúcia durant la Batalla de l'Ebre.

    Molt destre amb les arts del bricolatge i amb els seus 77 anys, en poc més de mitja hora el Pere deixava la làpida perfectament col·locada i subjecta a la paret del cementiri i, casualitats de la vida, al costat d'una altra que correspon a un altre soldat Isidre, l'Isidre Tella Valls, les famílies respectives dels quals són íntims amics que avui viuen a Mollerussa.

    Un cop col·locada ja làpida i desprès de les calors de l'estiu, El Pere i tota la família (fills, nets...) tornaran a retre homenatge al seu pare i visitar la Cova-Hospital de Santa Llúcia on va morir desprès d'arribar greument ferit de la Batalla de l'Ebre

+ ISIDRE MANYOSA COMPANYÓ

    El pasado lunes día 27 de julio, Pedro Manyosa salía de Mollerussa a las 6:30h. de la mañana en dirección a la Bisbal de Falset; eran días muy calurosos, queríamos aprovechar el fresco de la mañana y habíamos quedado encontrarnos a las ocho para ir al cementerio. Con puntualidad matemática llegó al pueblo; disponía de los pemisos previos del Ayuntamiento, yo le esperaba con la llave y emprendimos camino hacia el cementerio con la lápida y todos los utensilios imprescindibles para sujetarla a la pared sur, a lo largo de la cual está la fosa común donde están enterrados los soldados muertos en el hospital de campaña de la Cova de Santa Llúcia durante la Batalla del Ebro.
    Muy diestro con las artes del bricolaje y con sus 77 años, en poco más de media hora Pedro dejaba la lápida perfectamente colocada y sujeta a la pared del cementerio y, casualidades de la vida, junto a otra que corresponde a otro soldado Isidre, Isidre Tella Valls, las familias respectivas de los cuales son íntimos amigos que hoy viven en Mollerussa.
    Una vez colocada ya lápida y después de los calores del verano, Pedro y toda la familia (hijos, nietos ...) volverán a rendir homenaje a su padre y visitar la Cova-Hospital de Santa Llúcia donde murió después de llegar gravemente herido de la Batalla del Ebro.

 

Texto de las lápidas

 SU FAMILIA A, ISIDRE MANYOSA COMPANYÓ, SOLDADO DEL EJERCITO REPUBLICANO HERIDO EN LA BATALLA DEL EBRO Y MUERTO EN EL HOSPITAL DE LA COVA DE SANTA LLÚCIA.   RIPOLLET- BARCELONA 31-12-1904 - LA BISBAL DE FALSET  27-07-1938   DESCANSE EN PAZ.

Queramos la paz, de todo corazón, peró por eso mismo no hemos de querer el olvido (Marius Torres)