LA LLEI QUE ANUL·LA ELS CONSELLS DE GUERRA FRANQUISTES ES COMENÇA A TRAMITAR

2016-10-19 08:45

El Parlament de Catalunya ha aprovat de tramitar la proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme. Cap grup no hi ha presentat esmenes a la totalitat. La iniciativa, presentada conjuntament per Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, declara nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista i les sentències respectives. També preveu que el Departament de Justícia emeti una certificació de nul·litat del procediment i la sentència respectiva.

Quan ha començat el debat sobre la proposició de llei, la presidenta del parlament, Carme Forcadell, ha donat la benvinguda als familiars de les víctimes del franquisme. I tots els diputats s’han alçat i les han aplaudides.

LA LEY QUE ANULA LOS CONSEJOS DE GUERRA FRANQUISTAS SE EMPIEZA A TRAMITAR

El Parlamento de Cataluña ha aprobado tramitar la proposición de ley de reparación jurídica de las víctimas del franquismo. Ningún grupo no ha presentado enmiendas a la totalidad. La iniciativa, presentada conjuntamente por Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot y la CUP, declara nulos y sin efecto jurídico todos los consejos de guerra sumarísimos instruidos por causas políticas en Cataluña por el régimen franquista y las sentencias respectivas. También prevé que el Departamento de Justicia emita una certificación de nulidad del procedimiento y la sentencia respectiva.
 
Cuando ha comenzado el debate sobre la proposición de ley, la presidenta del parlamento, Carmen Forcadell, ha dado la bienvenida a los familiares de las víctimas del franquismo. Y todos los diputados se han levantado y les han aplaudidas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Retorna


Contacte

AIXÒ VA PASSAR

C/. de la Palma nº 13
43372 LA BISBAL DE FALSET


Tl. 977 819 035 - 620 860 455


Etiquetes

  1. Una placa